Mezun Durumdaki Öğrencilerin Dikkatine

Değerli Öğrenciler, mezuniyet için yapmanız gereken iş ve işlemler aşağıdaki gibidir:

• Mezuniyet için öğrencinin öncelikle https://obs.siirt.edu.tr/oibs/kariyer/login.aspx adresinden Mezun Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler, görevli memura teslim etmek üzere öğrenci kimlikleri ile öğrenci işlerine başvuru yapacaklardır.
  • Öğrenci işlerinden sizlere verilen İlşki Kesme Formunu doldurmanız ve gereken imzaları tamamlamanız gerekmektedir.
  • İlişik Kesme Formunu  onaylandıktan sonra mezuniyet işleminiz gerçekleştirilecektir.

Önemli Not: Siirt Üniversitesi Diploma, Diploma Eki, Geçici Mezuniyet Belgesi Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge gereği:

Diploma, Diploma Eki ve Geçici Mezuniyet Belgesi yalnızca hak sahiplerinin kendilerine veya noter onaylı vekâletnamelerini ibraz eden vekillere verilir.

Diploma sahibinin yurt dışında bulunması halinde vereceği vekâletnamenin Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarından alınmış olması gerekir. Posta ile diploma gönderilmez.
Dr. Öğr. Üyesi HÜSAMETTİN ERDEMCİ (0484) 212-1111 / 3903
15.6.2023