Tek Ders Sınav Duyurusu

Siirt Üniversitesi Lisans_Ön lisans  Yönetmeliği gereğince tek derse başvuracak öğrencilerin aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. 

MADDE 25 –( 1 ) Mezuniyet durumunda olup sadece bir dersten başarısız olan öğrencilere güz ve bahar yarıyılı sonunda tek ders sınavı açılır. Yapılacak sınavda alınan not ara sınavlar dikkate alınmadan değerlendirilir. Öğrencinin gireceği tek ders sınavının ait olduğu yarıyıl için belirlenen öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini yatırması zorunludur. Tek ders sınavıyla ilgili olarak aşağıdaki hükümler uygulanır: 
a) Eğitim-öğretimprogramındaki tüm dersleri alıp da devam koşulunu sağlayan, ancak mezuniyetleri için başarısız tek dersi kalan öğrenciler ilgili yarıyılda dersin açılıp açılmadığına bakılmaksızın akademik takvimde belirtilen sürelerde ilgili bölüm başkanlığına başvurularını yaparak, akademik takvimde belirtilen tarihte tek ders sınavına girebilirler. 
b) Mezuniyetleriiçin tüm derslerden devam şartını yerine getirerek geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2,00 GANO’sunu sağlayamayan öğrencilereseçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir. 
c) Tek ders sınavı sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel not ortalamasını 2,00’ye yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz. 
(2) Bitirme çalışması, yönlendirilmiş çalışma ve yaz stajı gibi uygulamaları tamamlamamış öğrenciler de tek ders sınavına girebilirler. 

Başvuru başlama tarihi : 24.01.2024
Başvuru bitiş tarihi : 26.01.2024
Tek ders sınav tarihi : 02.02.2024

Ekteki dilekçenin doldurularak Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrenci İşlerine başvuru yapılması gerekmektedir.



Dr. Öğr. Üyesi HÜSAMETTİN ERDEMCİ (0484) 212-1111 / 3903
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
23.1.2024